W ostatnią sobotę odbyły się warsztaty czarnego food designu organizowane w ramach Węgiel BOOM! w katowickim Archibarze. Prowadziła je Patrycja Walter, dzięki której każdy uczestnik mógł na własnej skórze (i podniebieniu) przekonać się, jak w ciekawy sposób połączyć przygotowanie potraw w czarnym odcieniu z designem. Stworzenie jadalnego uproszczonego schematu fragmentu struktury węgla kamiennego było zadziwiającym pomysłem, aczkolwiek wszyscy wykazali się kreatywnością i dbałością o szczegóły, dzięki czemu po ok. 1,5h mogliśmy ze smakiem spróbować naszego dzieła z przeróżnymi smakołykami. Prym wiodła czarna tapenada oraz konfitury Lux Pomady - Manufaktury Wyrobów Naturalnych. Mogliśmy się też przekonać jakie niezwykłe burgery serwuje się w Archibarze - na zdjęciu burger z krupniokiem. Mimo iż spodziewano się większej frekwencji, atmosfera na warsztatach była świetna - ja już nie mogę się doczekać kolejnych (ostatnich już) warsztatów dekorowania babeczek.
Etykiety:
Fotografia reportażowa,
fotorelacje
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 odpowiedzi:
Prześlij komentarz